Vi köpte sommarhuset på hösten 1990 och bilderna visar med all tydlig önskvärdhet att odlingsbetingelserna var i det närmaste obefintliga.

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i vatten och det kändes därför naturligt att började med en damm. Dammens placering blev på baksidan av huset, intill altanen, för att vi skulle kunna njuta av den från huset. Eftersom det var berg kallade vi på en bergsprängare som sprängde ett hål i berget.

Runt dammen växte så småningom rabatter fram och detta spred sig sedermera över hela tomten. Nya dammar tillkom liksom rabatter.  

Med fem glittrande vattenspeglar och porlande ljud från bäckar och vattenfall skänker vatten den känsla som jag gärna vill förmedla med trädgården. Den härliga grönskan ger på många platser en känsla av djungeln något som också känns positivt i trädgården.

Från början var tanken en samlarträdgård med många olika växter men numera lägger jag tiden på det estetiska och njuter av hur vackert det kan bli även med ganska vanliga växter. För att det inte ska bli allt för spretigt har jag idag växter som återkommer på många platser i trädgården.

Eftersom tomten till stora delar består av berg har vi spridit ut cirka 45 billass med jord eller cirka 400 kubikmeter för att över huvutaget kunna få något att växa.

För att förbättra jorden och göra den mera mullrik har vi de senaste åren fyllt på med cirka 200 säckar kogödsel varje år.

Senaste kommentaren

09.08 | 17:18

Tack för att vi fick se er fina skapelse🌻

09.08 | 12:33

Tack för en trevlig visning av er oas. Det var första, men inte sista, besöket hos er. ☺️

05.08 | 10:28

Tackar!

05.08 | 08:53

Hej Jan .Vi har Öppen trädgård den 7 aug kl 10-17 Välkomna

Dela den här sidan