23. dec, 2017

God Jul

Vikten, vikten ett världsproblem när julen närmar sig och kassarna från ICA är så fullproppade och tunga att bilen går på fälgarna på hemvägen från affären. Jag nämnde en del om vikten i förra inslaget och det blir knappast bättre nu när julen är här!!
När det gäller vikten finns det ändå en viss stolthet då jag förra våren lyckades gå ner i det närmaste 10 kilo på bara några månader. För att vara riktigt ärlig så fick jag draghjälp av en dietist på vårdcentralen som manade till ett något mindre intag av bacon och falukorv. En ganska långdragen förkylning som varade ända in på vårdagarna var också till en ofantligt stor hjälp för att inte ringarna runt magen skulle nå oanade proportioner.
När det kommer till sommaren har jag oftast inga större problem med vikten då jag springer runt i trädgården och bär på växter och jordsäckar, men det är runt juletid som problemen uppstår. Det är köttbullar, Jansson, prinskorv, revbensspjäll, sylta, skinka och alldeles för mycket annat som slinker ner. Jag hade så när glömt risalamalta, en favorit sedan barnsben som är enastående gott och kan intas i hur stora mängder som helst om man bortser från vikten. Och vem kan tänka på vikten när min syster Gun från Åtvidaberg gör en risalamalta som får smaklökarna i munnen att formligen explodera av vällust och lättja.
Eftersom jag ser fram mot dansen kring granen och vad den har för positiv inverkan på bilringarna så gick det i år i stöpet då hustrun skickat efter ett tåg som sitter i julgranen och åker runt runt, så nu är dansen på julaftonen inställd. Vi kommer att sitta på var sin stol och titta på tåget som rör sig i cirklar runt granen. Kalorierna som skulle ha rasat vid julaftonskvällens snurrandet kring granen har övertagits av ett visslande och frustande tåg!
Med detta vill jag önska alla en riktigt
God Jul!